Energiatehokas ja hiilineutraali rakennus on ilmastoteko

Rakentaminen palveluna

Energiatehokas ja hiilineutraali rakennus on ilmastoteko

Rakennusala käyttää maailmanlaajuisesti noin 40 prosenttia kaikista maailman raaka-aineista ja aiheuttaa kolmanneksen kasvihuonekaasupäästöistä. Siksi käytönaikainen energiankulutus sekä rakennusmateriaalit ja niiden hiilijalanjälki ovat merkittävässä roolissa ilmastovaikutusten pienentämisessä. Yhdistimme energiatehokkuuden, hiilineutraaliuden ja miellyttävät sisäolosuhteet uusissa energia- ja elinkaaripalveluissamme.

Rakennusten osuus energiankulutuksesta ja hiilidioksidipäästöistä on merkittävä sekä maailmanlaajuisesti että Suomessa. Sillä, että pystymme parantamaan rakennuksen koko elinkaarenaikaista energiankäyttöä, on aidosti merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Lanseerasimme keväällä 2019 uudet energia- ja elinkaaripalvelumme, jotka laajentavat palvelumme myös rakennuksen käytön ja ylläpidon puolelle. Vastaamme nyt suunnittelun ja rakentamisen lisäksi kiinteistön koko elinkaaren aikaisesta energian hankinnasta sekä energiajärjestelmien ylläpidosta ja huollosta pitkällä vuosisopimuksella.

”Tarjoamme uusia ratkaisuja rakennusten ilmastovaikutusten pienentämiseen ja käyttömukavuuden parantamiseen. Lupaamme asiakkaillemme tasaiset ja miellyttävät sisäolosuhteet, energiatehokkaan kiinteistön, alhaiset elinkaarikustannukset ja neutraalin hiilijalanjäljen. Se, että lupaamme huolehtia myös rakennuksen ylläpidosta vuosia eteenpäin, on lupaus siitä, että toteuttamamme kiinteistöt ovat laadukkaita ja kestäviä”, painottaa energia- ja elinkaaripalveluiden johtaja Jere Pirhonen.

Energia- ja elinkaaripalvelut ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta. Loppuvuodesta järjestettiin myös asiakastilaisuus, jossa pureuduttiin energiajohtamiseen ja puhtaiden energiaratkaisujen vaikutukseen kiinteistöjen arvoon.

”Olemme onnistuneet luomaan runsaasti asiakassuhteita ja toteuttaneet jo ensimmäiset toimeksiantomme”, iloitsee energia- ja elinkaaripalveluiden asiakkuus- ja kehitysjohtaja* Antti Nummi.

Ilmastoviisaasta rakennuksesta hyötyvät kaikki

Energia- ja elinkaaripalveluissa tuomme asiakkaan päätöksenteon tueksi näkemyksemme rakennusten energiajärjestelmistä, järjestelmien ylläpidosta ja energiakustannusten hallinnasta. Tarjoamme asiantuntijuutta niin rakennushankkeiden suunnitteluvaiheeseen kuin käytössä olevien kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen. Toteutamme ja hallinnoimme tarvittaessa myös energiajärjestelmiä sekä myymme kiinteistölle lämmitys-, jäähdytys- ja sähköenergiaa.

”Kiinteistöjen arvo säilyy paremmin, käyttökustannukset ovat alhaisemmat ja käyttäjät saavat mukavat työskentelyolosuhteet. Työntekijät jaksavat paremmin, työpoissaolot vähenevät ja työn tuottavuus paranee”, kiteyttää Pirhonen.

Hyödynnämme energiajärjestelmien suunnittelussa kerryttämäämme dataa rakentamistamme kiinteistöistä. Toteutuman eli datan avulla tehdyt päätökset jo rakennusvaiheessa ohjaavat suunnitteluratkaisuja energia- ja kustannustehokkaampaan suuntaan.

”Sovimme asiakkaan kanssa yhteiset, koko elinkaaren mittaiset tavoitteet energiankulutukseen, hiilijalanjälkeen ja sisäolosuhteisiin liittyen. Meidän rooliimme kuuluu varmistaa, että rakennus toteutetaan näiden tavoitteiden mukaisesti”, päättää Nummi.

* Antti Nummi nimitettiin Liiketoiminnan kehitys -toiminnon johtajaksi 1.1.2020 alkaen.

Jaa sivu

Energia- ja elinkaaripalvelut

Energia- ja elinkaaripalvelut

Tulevaisuuden kestävä rakennuskanta syntyy tämän päivän fiksuista valinnoista. Suunnittelemme, rakennamme ja ylläpidämme energiatehokkaita ja hiilineutraaleja rakennuksia.

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit