Elias rakentaa Helsingin uutta silhuettia Kalasatamassa

Rekrytointi

Elias rakentaa Helsingin uutta silhuettia Kalasatamassa

Elias Kinnunen on työskennellyt SRV:llä työnjohtajana vuoden 2016 alusta. Sinä aikana hän on todistanut aitiopaikalta Kalasataman tornien rakentumista. Rakentamisen huippupaikalla pääsee vaikuttamaan.

Elias on toiminut SRV:llä kirjaimellisesti huipputehtävissä, ensin 78-metrisessä Niittyhuipussa sisätyövaiheiden työnjohdossa ja sen jälkeen 134-metrisen Majakan sisätyövaiheiden työnjohdossa. Tie työnjohtajaksi on kulkenut kirvesmiehen muuntokoulutuksen kautta rakennustuotannon erikoisammattitutkintoon. Tällä hetkellä Elias työskentelee Loiston työmaalla Kalasatamassa.

”Niittyhuipusta meitä tuli paljon Majakkaan. Majakan rakentaminen on kuitenkin ollut ihan erilaista, koska ulkopinta-ala on erilainen. Niittyhuippu on enemmän tavallisen betonirakenteisen kerrostalon kaltainen. Nykyisessä roolissani johdan paria sisätyövaihetta ja olen muiden sisätyövaiheiden suunnittelussa mukana alusta loppuun. Työni on aina painottunut sisätöihin, olin myös Majakassa kaikissa sisätyövaiheissa mukana”, summaa Elias.

Korkearakentaminen poikkeaa monella tapaa tavallisen kerrostalon rakentamisesta.

”Tornitalossa sisätyövaiheita on enemmän kuin tavallisessa kerrostalossa. Kalasataman tornien jokaisessa asunnossa on esimerkiksi laatoitettu viherhuone. Näiden viherhuoneiden laatoitus on yksi uusi työvaihe”, Elias avaa.

Työmaalle Helsingin kattojen ylle kaupungin vielä heräillessä

Eliaksen päivittäinen työ koostuu aliurakoitsijoiden kanssa kommunikoinnista, laadunvarmistuksesta, aikataulujen seurannasta ja ennakoimisesta. Oman mausteensa työpäivään tuo huikeat näkymät. Eliaksen mukaan korkealla ei kuitenkaan huimaa.

”Näkymiin ei itse enää kiinnitä niin paljon huomiota. Onhan ne maisemat upeat. Aamulla kun katson idästä auringon nousua, niin onhan se pysäyttävä näky. Kun lattiat ovat asunnoissa valmiita ja näkee työn lopputuloksen niin näyttäväthän ne asunnotkin ihan mielettömän upeilta”, kertoo Elias.

Aurinko nousee Loistossa
Loiston työmaalla pääsee ihailemaan upeita auringonnousuja. Kuva Elias Kinnunen.

Korkeassa rakentamisessa työturvallisuuden huomioiminen korostuu entisestään. Loistossa on esimerkiksi käytössä keltainen tuulensuojaseinämä, joka nousee koko ajan rakentamisen mukana. Myös työmaan siisteyteen kiinnitetään erityistä huomiota.

”Loiston työmaa on tavoitteena pitää todella siistinä. TR-mittaukset myös osoittavat, että olemme tässä onnistuneet. Dokumentoimme ja seuraamme kännykkäkuvien kautta sitä, että siivous toimii. Siisti työympäristö kulkee käsikädessä aikataulun kanssa. Työ on paremmin hallittavissa, kun asiat ovat omilla paikoillaan”, sanoo Elias.

Isän jalanjäljissä rakentamisen pariin

Työharjoittelunsa Elias teki SRV:llä. Hän hakeutui taloon kotipiiristä saadun hyvän palautteen vuoksi.

”Kynnys lähteä alalle oli matala, koska rakentaminen menee meillä suvussa ja kaveripiirissäkin oli paljon rakentajia. Isäni on myös työskennellyt SRV:llä ja hän suositteli yritystä minulle”, Elias kertoo.

Työnjohdollisiin tehtäviin Elias siirtyi muuntokoulutuksen käytyään. Työntekijätaustasta on ollut paljon hyötyä esimiesroolissa.

Elias SRV:n työmaalla Kalasatamassa

”Tiesin hyvin millaiset työnjohdolliset asiat ovat edessä, koska olin työskennellyt työntekijänä aikaisemmin. Nyt työ ei ole enää niin fyysistä. Aikaisemmin kroppa rasittui hartioista alaspäin, nyt ylöspäin. Puolensa kummassakin hommassa”, pohtii Elias.

Loisto-porukka viihtyy yhdessä myös vapaalla

Elias nauttii eniten haastavien kokonaisuuksien toteuttamisesta hyvällä porukalla.

”Isot projektit, jotka tehdään hyvällä organisaatiolla, kuten nyt Loistossa, ovat työssäni parasta. Kaikki eivät Loistossa tunteneet toisiaan etukäteen, mutta nyt olemme hioutuneet yhdeksi tiimiksi. Ikäjakaumaltaan Loistossa on nuorta porukkaa tekemässä: iso osa työnjohdosta on alle 35-vuotiaita. Meillä samanlaisia intressejä myös vapaa-ajalla. Olemme esimerkiksi kiinnostuneita jääkiekosta molemmin puolin kaukaloa. Odotammekin SRV:n jääkiekkoturnausta, johon Loiston työmaalta on hyvä osanotto”, Elias hehkuttaa.

Erityistä ylpeyttä Elias tuntee siitä, että hän on saanut olla SRV:n asuntorakentamisen haastavimmissa projekteissa mukana.

”Työssäni on syntynyt tunne, että mielipiteilläni on merkitys ja että niitä kuunnellaan. Toimimme tiiviissä yhteistyössä hankinnan ja asuntomyynnin kanssa. Sisätöihin vaikuttaa monen tekeminen. On suotavaa, että työmaat työskentelevät tiiviissä yhteistyössä hankinnan kanssa. Täällä Loistossa yhteistyö on hyvin tiivistä”, kertoo Elias.

Työn imu syntyy Eliakselle siitä, että tiimi pystyy yhdessä haastamaan ja voittamaan vaikeat projektit voitokkaaksi bisnekseksi.

”Hyvä työilmapiiri ja isot projektit ovat henkilökohtaisesti minulle tärkeitä tekijöitä. Mukava porukka on se tärkein syy tulla hyvällä fiiliksellä töihin joka aamu”, tiivistää Elias.

Monet SRVläiset rakentavat myös vapaa-ajallaan, mutta Eliakselle päivä työmaalla riittää.

”Vapaa-aika on jotain ihan muuta varten. Työssäni saan rakentaa ihan tarpeeksi. Tosin anopin apuna teen purkuhommia välillä”, Elias paljastaa.

Jaa sivu

Tule rakentamaan kanssamme!

Tule rakentamaan kanssamme!

Haemme rakentamisen ammattilaisia pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Katso avoimet työpaikat

Samankaltaiset artikkelit