Deliroom Ukkohauki on Niittykummun kortteliravintola.

Asuminen

Deliroom Ukkohauki on Niittykummun kortteliravintola.

Niittykummun asukkaita hemmotellaan hyvällä ruoalla: perinteikäs paikallisravintola Ukkohauki muutti 14 vuoden jälkeen Haukilahdesta Kauppakeskus Niittyyn vuonna 2017. Deliroom Ukkohauki tarjoaa helposti lähestyttävää, itse valmistettua hyvää ruokaa suurella sydämellä.
– Olen työurani aikana toiminut esimiehenä, ravintolapäällikkönä ja yrittäjänä hyvin monenlaisissa ravintoloissa: lounas-, ilta- ja ruokaravintoloissa, ja viimeksi golfkenttien ravintoloissa, kertoo Deliroom Ukkohauen ravintoloitsija Hannele Heikura.
Ukkohauen tarina sai alkunsa, kun esimerkiksi Master Golfin, Kytäjän ja Hirsalan golf-ravintoloita pyörittävä Heikura perusti perheen.
– Golf-ravintolan kausi on vain puoli vuotta ja silloin työviikkoni venähtivät 70-tuntisiksi. Se ei perheen kasvaessa käynytkään enää päinsä. Ympärivuotinen ravintola tasasi tilannetta ja sillä golf-ravintoloiden henkilökunnalle voisi tarjota työtunteja ympäri vuoden. Näin on yhä, osa Ukkohauen henkilökunnasta työskentelee myös golf-ravintoloissani, Heikura kertoo.

Pääosassa hyvä ruoka
Se, mitä golf-ravintoloissa tapahtuu, vaikuttaa Ukkohauen arkeen muutenkin.
– Ukkohauen menuun on poimittu monia golf-ravintola-asiakkaiden suosikkeja, kuten burgereita, pitaleipiä ja salaatteja. Maku on kaikkein tärkein ja teemmekin täällä paikan päällä oleelliset makua antavat osat, kuten kastikkeet, Heikura kertoo.
Ukkohauen filosofiassa myös terveellisyys ja vaihtelu painavat paljon. Esimerkiksi mehevä lounasbuffet houkuttelee niin rakentajia, toimistoväkeä kuin perheitäkin.
– Ensimmäisinä lounaalle tulevat rakentajat, jotka ovat aloittaneet päivänsä jo kukonlaulun aikaan. Sen jälkeen tulevat läheisten autoliikkeiden ja toimistojen työntekijät. Alkuiltapäivän koittaessa saapuvat vielä eläkeläiset ja perheet, Heikura kertoo.
Ukkohaukea sen entisissä liiketiloissa suosineet asiakkaat ovat Heikuran mukaan seuranneet ravintolaa uuteen osoitteeseen. Neljäntoista vuoden aikana tuttujen vakioasiakkaiden pikkulapsista on varttunut nuoria aikuisia.
Ruoat omaan keittiöön
Niittyhuipun asukas voi nauttia Ukkohauen antimista mukaan otettuina joko annos kerrallaan tai tilata enemmänkin laadukasta tarjottavaa. Jos vaikka tupaantuliaisista tuleekin vähän isommat.
– Juhlastressiä saa helposti pois sillä, että antaa meidän huolehtia ruoasta. Valmistamme ruoat täällä Ukkohauen keittiössä ja asiakas noutaa ne sovittuna aikana, Heikura vinkkaa.
Ukkohaukeen kannattaa toki myös tulla istumaan mutkattomasti iltaa ystävän kanssa tai suositulle sunnuntaibrunssille. Kevätpuolella aukeaa mukava terassi, joten hyvällä säällä ruoat ja juomat voi nauttia auringonpaisteessa.
Deliroom Ukkohauki on siis kaikin puolin valmiina kasvavan Niittykummun asukkaiden olohuoneeksi, jossa hyvä ruoka, tunnelma ja ihmiset kohtaavat.

Kolme vinkkiä Deliroom Ukkohaukeen

1 Virkisty lounaalla
Deliroom Ukkohauen lounaasta lähtee varmasti nälkä mutta terveyttäsi turvataan samalla esimerkiksi monipuolisella salaattipöydällä.

2 Kuivattele sateenvarjoa
Deliroom Ukkohaukeen pääsee kätevästi suoraan metrosta tai parkkihallista. Ensimmäinen pysäköintitunti on ilmainen.

3 Seuraa Facebookia
Deliroom Ukkohaukea kannattaa seurata Facebookissa. Näin pysyt kartalla sesongin ja juhlapyhien inspiroimista erikoismenuista.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit