Asiakaskokemuksen ytimessä – miten erikokoiset yritykset löytävät sopivat toimitilat

Toimitilat

Asiakaskokemuksen ytimessä – miten erikokoiset yritykset löytävät sopivat toimitilat

Millaiset toimitilat sopisivat meille? Mistä tietää, kuinka paljon yrityksemme tarvitsee toimitilaa? Entä miten osallistaa työntekijöitä uusien tilojen suunnitteluun? Kuulostaako tutulta? Jos vastasit kyllä, et ole ainoa. Monessa yrityksessä painitaan samojen kysymysten äärellä ja pohditaan, miten ja mistä lähteä liikkeelle toimitilan etsinnässä.

”Vastasimme haasteeseen, koska haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Lähdimme kartoittamaan niitä todellisia syitä ja tarpeita, joita yrityksillä on etsiessään parhaita mahdollisia, omannäköisiään toimitiloja. Päätimme kysyä asiasta suoraan yrityksiltä yhdessä palvelumuotoilutoimisto NORR Desingin kanssa ja saimme varsin kiinnostavia vastauksia”, kertoo SRV:n asiakkuusjohtaja Jenita Kokkoniemi.

Suuria ja pieniä yhdistävät samansuuntaiset tavoitteet ja toiveet

Yrityksen koosta riippumatta ne hakevat toimitilamuutoksilla usein työnteon tehostamista ja säästöjä.  Tilatarpeiden muutokseen vaikuttavat kuitenkin myös tavoitteet yhteisöllisyyden ja spontaanien kohtaamisten lisäämisestä työpaikalla. Monimuototilat, joissa on muunneltavuutta, ovat useimpien toivelistalla. Toimitilojen toivotaankin tukevan muun muassa rekrytointia ja sitouttavan työntekijöitä yritykseen.

Pienemmillä yrityksillä on suurempi tarve asiantuntijapalveluille ja he toivovat henkilökohtaisempaa palvelua läpi koko prosessin. Heitä askarruttavat muun muassa tilamäärittelyn haastavuuteen ja henkilöstön tehokkaaseen osallistamiseen liittyvät kysymykset. Myös tilojen muuntojoustavuus ja tulevaisuuden trendit mietityttävät pienempiä yrityksiä.

Suuremmissa yrityksissä sopivien toimitilojen etsiminen on tutumpaa ja haasteet liittyvät pohdintoihin pidemmän aikavälin trendeistä toimitilamarkkinoilla. Suuria yrityksiä kiinnostaa muun muassa se, millainen on hyvä ja moderni toimitila viiden vuoden päästä ja mitä tiloilta vaaditaan tulevaisuudessa.

Erilaisia ja erikokoisia yrityksiä yhdistää voimakas halu osallistaa työntekijät alusta alkaen toimitilaprosessiin.

”Se näkyy kaikenlaisilla yrityksillä ykkösenä listalla uusien toimitilojen ollessa harkinnassa. Tavoitteena kaikilla on löytää yhteinen tahtotila, joka yhdistää yrityksen ja sen työntekijät. Yrityksen näköiset toimitilat ovat yrityksen käyntikortti ja yksi näkyvä osoitus myös ulospäin yhteisen tahtotilan saavuttamisesta”, toteaa Kokkoniemi.

Oman identiteetin rakentaminen ja siitä viestiminen uusien tilojen kautta niin omille työntekijöille kuin muillekin sidosryhmille, koetaankin tärkeäksi. Erityisesti oman identiteetin näkymistä painottavat pienemmät yritykset ja start upit, jotka myös toimitiloillaan haluavat korostaa yrityksestä syntyvää mielikuvaa ja haluavat löytää juuri sen ”meidän yrityksen ikioman tilan”.

Miten me autamme yritystäsi?

Yritysten vastauksissa keskeisenä asiana nousi esille uusien toimitilojen etsimisen tuskallisuus. Yritykset toivovat saatavilla olevista toimitiloista selkeitä tilasuunnitelmia ja perustietoja, koska tilojen etsintä vie aikaa ja tuntuu monista toivottamalta.

”Juuri tässä me haluamme auttaa asiakkaita. Haluamme tarjota asiakkaille luovia ja asiantuntevia ratkaisuja heidän tarpeidensa pohjalta. Autamme mielellämme läpi , mutta tarjoamme apua myös vaiheittain, oli kyseessä sitten tilatarpeen kartoitus tai räätälöidyn työpistesuunnitelman toteutus. Näin toimimme esimerkiksi Helsingin Kalasatamaan suunnitellussa toimistopilvenpiirtäjä Horisontissa, joka vastaa erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten toimitilatarpeisiin,”, Kokkoniemi kertoo.

26-kerroksinen Horisontti kohoaa yli 100 metrin korkeuteen ja sen kaikista toimitiloista on merinäkymät. Kalasatamaan rakennetaan kaikkiaan kahdeksan tornia, mutta ainoastaan Horisonttiin on suunnitteilla toimistotiloja. Horisontista on siis tulossa täysin uniikki työympäristö edelläkävijäyrityksille.

Horisontti tarjoaa erinomaiset edut sijaintinsa ja palveluidensa puolesta. Sen 1-4. kerroksissa sijaitsevat metroasema sekä kauppakeskus REDI ravintoloineen ja muine palveluineen. Rakennuksen viidennessä kerroksessa voi nautiskella viihtyisästä viherpihasta ja tornin 24. kerroksesta nauttia lounasta tai päivällistä terassiravintolassa merinäköalalla.

”Vaikka Horisontin on ajateltu palvelevan erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, niin miksei Horisontti sopisi suuremmankin yrityksen tilatarpeisiin. Satelliittitoimistoja on väläytelty niin Suomessa kuin maailmallakin seuraavana mahdollisena trendinä toimitilamarkkinoilla. Horisontin etuna on se, että kaikki tilat ovat räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja erilaisten vaihtoehtojen suunnittelussa ja arvioinnissa autamme enemmän kuin mielellämme”, Kokkoniemi toteaa.

Jaa sivu

Kalasataman Horisontti

Kalasataman Horisontti

Horisontti on Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä. 26-kerroksinen Horisontti kohoaa 111 metrin korkeuteen ja sen toimistotiloista on mahtavat merinäkymät. Kulkuyhteydet autolla tai julkisilla ovat erinomaiset, ja alakerrassa sijaitsee kauppakeskuksen monipuoliset palvelut.

Tutustu kohteeseen

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Samankaltaiset artikkelit