Asennustöitä korkealla – Kalasataman tornien Loistossa asennetaan teräsristikoita yli sadassa metrissä

Asuminen

Asennustöitä korkealla – Kalasataman tornien Loistossa asennetaan teräsristikoita yli sadassa metrissä

Kalasataman torneista järjestyksessä toisena rakenteille lähtenyt Loisto saavutti harjakorkeuden keväällä. Pilvenpiirtäjän katto tavoittelee taivasta liki 124 metrissä.

Työt tornitalon sisällä etenevät yhteen sovitettujen työvaiheiden ketjuna ja vain harvat työvaiheet voi enää nähdä tornitalon ulkopuolelta. Yhtä korkeuksissa tehtävää työvaihetta voi kuitenkin vielä ihailla ulkopuolelta. Tornitalon 30. kerroksen näköalaterassilla asennetaan terassin suojaksi tulevan katon teräsristikoita ja  kattoa kannattelevia pylväitä. Asennustöitä tehdään yli sadassa metrissä. Kovatuulisina päivinä pitää odotella tuulen tyyntymistä.

Näkymät korkealta

124 metrin korkeuteen nousevalla huipullaan Loisto on kymmenen metriä ensimmäisenä valmistunutta tornitalo Majakkaa matalampi. Kerroksia Loistoon tulee 32 ja uusia koteja 249. Huipusta kaksi kerrosta alempana ovat tornitalon valmistuessa klubitila, saunaosasto ja kattoterassi upeasti avautuvine maisemineen. Etelässä näkymä levittäytyy Katajanokan ylitse Suomenlinnaan ja avomerelle, lännessä näkyy kantakaupunki ja pohjoisessa Vanhankaupunginlahti. Idässä katseen vastaanottaa vehreä Kulosaari. Kattoterassin suojaksi tulevan katon teräsrakenteiden asennus on nyt käynnissä.

Loistossa ihaillaan maisemia talon asukkaiden yhteisessä käytössä olevalta maisematerassilta kerroksessa 30. Terassia suojaava katto asennetaan jykevien teräsristikoiden päälle.

Pylväät osa arkkitehtuuria

Asennusvalmiit, maalatut ja palosuojatut teräsristikot sekä niitä kannattelevat pylväät asennetaan paikoilleen tarkasti suunnitelmien mukaan. Valkoiset pyöreät pylväät kannattelevat terassin ylle tulevaa katosta ja ovat osa tornien arkkitehtuuria. Ne asemoidaan hieman vinoon kulmaan tarkasti suunnitelmien mukaan.

Pylväät ja ristikot nostetaan ensin torninosturilla ylös näköalaterassille. Terassilla nostoissa käytetään apuna henkilönostinta. Taustalla näkyy jouluksi 2019 valmistunut Majakka ja sen näköalaterassi.

Vuoden 2021 loppuun mennessä valmistuva Kalasataman Loisto kätkee valmiin julkisivun taakse reilun sadan hengen työmaan kuhinan. Käynnissä ovat ulkoa päin näkyvän teräsristikkoasennuksen  lisäksi monet sisätyövaiheet kuten väliseinätyöt, parketti- ja kalusteasennukset.

Malliasunnossa pääsee kurkkaamaan tornitaloasumiseen paikan päällä

Myös malliasunto valmistui alkusyksystä. Malliasunto on kahden huoneen ja keittiön sekä lasiseinin erotettavissa olevan viherhuoneen muodostama huoneisto Loiston kymmenennessä kerroksessa.  Näköaloiltaan idän suuntaan tähyävän malliasunnon tarkoituksena on tarjota mahdollisuus paikan päällä nähdä asunto – bonuksena saa maistiaisen myös upeista maisemista.

Malliasuntoon pääsee tutustumaan piakkoin virtuaalisesti SRV:n kotisivuilla ja koronatilanteen salliessa myöhemmin myös paikan päällä.

 

 

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit