Aktiivinen elämä sopii Itä-Pasilaan

Asuminen

Aktiivinen elämä sopii Itä-Pasilaan

Itä-Pasila on suunniteltu liikkuvan ihmisen toiveiden mukaan. Jalankulkijat ja pyöräilijät voivat liikkua täällä turvallisesti ja rauhassa omilla kävelykansillaan. Lähiseudulla vehreitä puistoja ja liikuntapaikkoja riittää moneen lähtöön. On urheilupuistoa, Velodromia ja uintikeskusta.

Täällä voi harrastaa lähes mitä vain. Tiloja ja paikkoja löytyy muutaman minuutin kävelymatkan etäisyydellä useita. Tässä muutama esimerkki.

Liikuntapuistossa on tilaa harrastaa

Käpylän liikuntapuisto on suuri ja monimuotoinen liikuntapaikka. Liikuntapuisto sijaitsee nimestään huolimatta Itä-Pasilassa, aivan Helsingin Velodromin vieressä. Alueella on useita jalkapallonurmia, tekonurmia ja hiekkakenttä. Talvisin paikalla on tekojäärata, jääkiekkokaukalo sekä Käpylän Pallon hallinnoima juniorijalkapallohalli.

Toki alueelta löytyy oma kenttä myös yleisurheilijoille juoksu-, hyppy-, ja heittopaikkoineen. Monet urheiluseurat toimivat urheilupuistossa, joten liikuntaharrastuksen aloittaminen käy mukavasti myös seuratoiminnan myötä. Valitse siis lajisi ja tule paikalle. Mahdollisuuksia riittää.

Velodromi rakennettiin olympialaisiin

Kaikki tuntevat Helsingin Olympiastadionin, mutta olympialaisia varten Helsinkiin rakennettiin monta muutakin urheilupaikkaa. Tennispalatsissa ei enää urheilla, mutta Helsingin Velodromi palvelee edelleen urheilun ystäviä. Velodromi rakennettiin pyöräilystadioniksi vuosina 1938–1940 suunniteltuja vuoden 1940 kesäolympialaisia varten ja se oli vuonna 1952 toteutuneissa Helsingin olympialaisissa yhtenä kilpailupaikkana Helsingin Itä-Pasilassa aivan Käpylän urheilupuiston vieressä.

Betonirakenteisen Velodromin suunnitteli Hilding Ekelund, ja se on suojeltu tyypillisenä funktionalistisen arkkitehtuurin edustajana. Velodromin katsomoissa on tilaa 7 000 henkilölle, joista 4 000 mahtuu istumaan ja 2 000 katettuun pääkatsomoon. Pyöräilyradan sisäpuolella on tekonurmi, jolla pelataan maahockeytä, amerikkalaista jalkapalloa sekä lacrossea. Jos etsit itsellesi vähän tavallisuudesta poikkeavaa lajia, niin paikkasi on siis Helsingin Velodromi.

Mäkelänrinteen uintikeskus on Helsingin suosituin

Suomen suosituin uimahalli on paratiisi sekä matkauimareille että polskuttelijoille. Hallin erikoisuus on 50 metrin radat. Upeasta hyppytornista ovat innoissaan etenkin lapset. Treenata voi myös kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa. Sulkapallo, käsipallo, koripallo, lentopallo, salibandy, futsal, jooga, pilates, kahvakuula yms.  Lajivalikoima on täälläkin todella runsas. Mäkelänrinteen uintikeskus toimii myös kansainvälisten arvokisojen näyttämönä.

Itä-Pasila asuinpaikkana

Tiiviiksi rakennettuihin kaupunginosiin rakennetaan hyvin harvoin uusia asuntoja. Tilaa uudelle saadaan vain purkamalla vanhaa. Siksi uusi uudiskohde tämän kaltaisessa ympäristössä onkin niin sanotusti harvinaista herkkua. Onneksi Itä-Pasilassakin on nyt mahdollisuus päästä asumaa tasokkaasti täysin uuteen taloon. Helsingin Kokardi nousee Itä-Pasilan vihreään reunaan. Keskelle Helsingin parhaita harrastuspaikkoja. Olisiko tässä se etsimäsi kaupunkikoti, jossa kaikki on lähellä. Tutustu Helsingin Kokardiin tarkemmin tästä.

 

Share page

Samankaltaiset artikkelit