Yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa

Asuminen

Yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa

SRV ja Aalto-yliopisto ovat alkuvuoden ja kevään aikana tehneet yhteistyötä, jossa Aalto-yliopiston kahden kurssin opiskelijat saivat käyttää suunnittelun lähtökohtana Keilaniemen torneja. Kurssit olivat professori Pentti Kareojan Identity of Space –kurssi sekä lehtori Harald Arnkirin Väri – Valo – Tila –kurssi.

Valmiiden töiden esittelytilaisuus pidettiin SRV:n Living Labissa Kalasatamassa ja sitä olivat kuuntelemassa mm. tornien pääsuunnittelija Sarlotta Narjus SARC arkkitehdeiltä ja rakennuttajapäällikkö Janne Sihvonen SRV:ltä.

Esiteltyjä töitä oli yhteensä 13 kappaletta molemmilta kursseilta. Tällä sivulla on esitelty muutama työ.

Jaa sivu

Presence

Presence

Presence-työssä opiskelijat Qingyu Li, Venla Rautajoki, Ariane Relander ja Cansu Pylkkänen halusivat luoda kokemuksen, joka toisi ihmiset yhteen. Hissi on tärkeä elementti torniasumisessa, mutta se on erittäin persoonaton. Tästä syntyi idea tehdä hisseihin elementtejä, joissa hissimatkaa rikastetaan leikin kautta. Push ja Pull –ideassa hissin takaseinässä on pieniä nuppeja, joita voi vetää ulos ja työntää sisään.

Presence

Presence

Tilt-ideassa hissin takaseinässä on pieniä neliönmuotoisia alumiinisia elementtejä, joita voi kääntää akselinsa varassa. Samalla kuuluu hauska klik-ääni, kun elementit osuvat toisiinsa. Free move -ideassa hissin takaseinässä on kiiltäviä erikokoisia pyöreitä magneetteja, joista voi hissimatkan aikana rakentaa erilaisia muotoja.

Paths

Paths

Paths-tutkielmassa Heini Korpinen, Carlo Raymann, Markus Holste ja Charlotte Carrasco keskittyivät tornien ympäristöön. He yhdistävät työssään meren, rannan toimistorakennukset, tornit, puiston ja vanhemman asutuksen toisiinsa luomalla alueen kävelyteihin yhtenäisiä toistuvia elementtejä. Moderni puistonpenkki sopii eripuolille aluetta. Valoa kävelyteille saadaan kevyistä heinänkorsimaisista valoista, jotka taipuvat ja liikehtivät tuulessa. Tornien tuntumaan, jossa on enemmän korkeuseroa, opiskelijat suunnittelivat näyttävän puisen portaikon.

Parkkihalli, julkisivu ja katutila

Parkkihalli, julkisivu ja katutila

Jenny Jolkkonen ja Johanna Kesälä keskittyivät ideoinnissaan parkkitilaan, julkisivuun ja katutilaan. Katutilaan on luotu lämmin oranssin sävyssä hohtava kuorirakenne, jonka vierustaan voi jäädä istumaan ja nauttimaan tunnelmasta. Samaa puista rakennetta hyödynnetään myös parkkihallin ajorampissa. Katutilaa valaistaan valoilla, jotka luovat pistemäistä tekstuuria kadun pintaan sekä hohtavilla taideteoksilla, joiden päälle voi istahtaa. Parkkihallista on tehty erottuva ja mieleenpainuva katon ja seinien strukturoinnin sekä voimakkaan värimaailman avulla. Lisäksi jokaisessa parkkihallin kerroksessa on oma äänimaailmansa. Parkkihallin valaistus on hoidettu osittain pitsistruktuurina, joka toimii valo- ja väritaideteoksena.

Tutustu SRV:n tornitalokohteisiin

Samankaltaiset artikkelit