Visio_havainnekuva_hankkeen työmaasivuilla

Visio

Työmaan tiedot

Työmaan numero2718
SijaintiHermannin rantatie 3, 00580 Helsinki
Valmistuu2024

Mitä tänne rakennetaan?

SRV luo Helsinkiin Kalasataman kaupunginosan sydämeen kahdeksan tornitalon kokonaisuuden.  Tornitalojen juureen aiemmin rakennettu REDI kauppakeskus avasi ovensa asiakkaille syyskuussa 2018. Nyt ovat vuorossa tornit, jotka kaikki nousevat sadan metrin tietämiin.

Torneista ensimmäisenä valmistui 134 metriin kurottava Majakka, joka toivotti asukkaat uusiin koteihinsa vuoden 2019 lopussa. Syksyllä 2021 valmistui Loisto, joka 32-kerroksisena ulottuu aina 124 metriin saakka. Elokuussa  2022 valmistui 120 metriä korkea Lumo One, jossa on 291 uutta vuokrattavaa Kojamon Lumo-kotia.

Rakenteilla oleva 98 metrin korkeuteen kurottavaan Visioon tulee 240 asuntoa ja tilat päiväkodille. Tornitalon omistaa Patrizia ja sen on määrä valmistua vuoden 2023 lopussa. 

Vision työmaalla rakennettaan tornikokonaisuuteen kuuluvaa neljättä tornitaloa. Neljäs tornitalo sijaitsee REDIn lounaiskulmassa, josta on esteetön näköala etelään ja länteen Helsingin keskustaan ja sen yli merelle. Tornitalo kohoaa 98 metrin korkeuteen meren pinnasta. Vuokrattavaa pinta-alaa on yhteensä noin 10 000 m2, päiväkotitilat mukaan lukien. 

Huomioitavaa

Kalasatamassa ovat voimassa väliaikaiset liikennejärjestelyt tornirakentamisen vuoksi - Helsingin keskustasta Lahden suuntaan kulkeva autoliikenne kulkee Vanhan talvitien kautta

Kalasataman tornien työmaatoimintojen vaatiman tilan vuoksi Hermannin rantatieltä on varattu alue tornirakentamisen käyttöön, mikä kaventaa Hermannin rantatien katuosuutta REDI kauppakeskuksen ja Kalasataman metroaseman kohdalla, Junatien sillan alla. Tästä syystä autoliikenne keskustasta Lahden suuntaan on ohjattu kulkemaan Sörnäisten rantatieltä Vanhaa talvitietä pitkin Hermannin rantatielle.

Rakennustöiden vaatimat väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Autoliikenne

SRV_Kalasatama_liikennejärjestelyt_211124_Autot.jpg

Jalankulku ja pyöräily

Jalankulun ja pyöräilyn reiteissä merkittävin muutos on Hermannin rantatien ylittävien suojatieyhteyksien siirtyminen. Työmaan kohdalla jalankulkijat ohjataan Hermannin rantatien länsipuolelle. Suojatieyhteys metroasemalta REDI kauppakeskuksen sisäänkäynnille on säilyy ennallaan.

Jalankulku

SRV_Kalasatama_liikennejärjestelyt_jalankulku_08_2023.png

Pyöräily

SRV_Kalasatama_liikennejärjestelyt_pyöräily_08_2023.png

Työmaalla työskennellään arkisin klo 7.00 – 22.00 välisenä aikana ja viikonloppuisin klo 7.00 – 16.00 välisenä aikana.

Yhteystiedot

SRV elämäsi rakentaja

Tatu Hotokka

Työmaapäällikkö