Srv Yhtiona / Sijoittajat / SRV sijoituskohteena / Toimitusjohtajalta

Toimitusjohtajalta

”SRV:n liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat edelleen kolmannella vuosineljänneksellä. Olemme saaneet tänä vuonna toteutettavaksemme lukuisia uusia isoja hankkeita, kuten Keski-Suomen uuden keskussairaalan, ja näiden suurhankkeiden saaminen täyteen vauhtiin näkyy myös positiivisesti liikevaihdossamme. Vaikka viime kuukausina ei tullut uusia merkittäviä tilauksia, tilauskantamme jatkaa edelleen historiallisen korkealla tasolla ja loppuvuonna on odotettavissa jälleen uusia mielenkiintoisia merkintöjä tilauskirjaamme.
 
Venäjän pitkittynyt taantuma näkyy luonnollisesti meidänkin toiminnassamme, esimerkiksi kauppakeskusten vuokralaisille annettujen määräaikaisten vuokranalennusten kautta. Tilanteeseen nähden Pietarin kauppakeskuksemme pärjäävät erinomaisesti. Pearl Plaza on rikkonut viime kuukausina niin kävijämäärä- kuin tulosennätyksiään ja elokuussa avattu, hyvin käyntiin lähtenyt Okhta Mall sai arvostetun European Property Awardsin. Venäjän kauppakeskusmarkkina on muuttunut enenevissä määrin ruplapohjaiseksi, joten toimintavaluutta muuttui syyskuussa ruplaksi, ja se altistaa meitä jatkossa entistä enemmän ruplan kurssivaihteluille.

Strategisena tavoitteenamme on kannattavuuden parantaminen ja tämän tavoitteen osalta emme ole läheskään vielä perillä. Positiivista on se, että omaperusteisten asuntokohteidemme määrä etenkin pääkaupunkiseudulla on kasvanut selvästi ja tänä vuonna valmistuukin noin 500 omaperusteista asuntoa, joista valtaosa näkyy loppuvuoden tuloksessamme. Uusien tilausten ja henkilöstömme erinomaisen sitoutumisen ansiosta loppuvuodesta on odotettavissa monella tapaa hyvä

Juha Pekka Ojala

Toimitusjohtaja 
 
SRV Yhtiöt Oyj
Osavuosikatsaus 1-9/2016