Search form

Srv Yhtiona / Media / Artikkelit / Tapiolassa juhlitaan – kauppakeskus AINOA laajenee

Tapiolassa juhlitaan – kauppakeskus AINOA laajenee

Aihealueet: Asunnot, Toimitilat, Case
16.03.2017 - 14:45

Espoossa Tapiolan keskustaa on uudistettu useamman vuoden ajan ja yksi suuri virstanpylväs saavutettiin tänään torstaina 16.3.2017, kun kauppakeskus AINOAssa avajaisjuhlallisuudet alkoivat heti aamusta. Upouusiin tiloihin muuttavat niin Tapiolan Stockmann kuin 20 uutta erikoisliikettä ja ravintolaa. Juhlahumu jatkuu Tapiolassa koko loppuviikon ajan.

Monen SRV:läisen kädenjälki näkyy uudistuvan Tapiolan kohteissa, joista AINOAn laajennus ja sen päälle loppukeväästä 2017 valmistuvat asunnot ovat oiva esimerkki.

”Tapiolan keskustan kehittäminen ja AINOA-kokonaisuus Kirjokannen asuntoineen muodostavat erittäin laajan ja monimuotoisen hankkeen, jossa projektinjohto-osaamistamme on voitu hyödyntää kokonaisvaltaisesti”, kertoo SRV:n yksikön johtaja Kalle Mauriala.

Laajennuksen myötä AINOAn liiketilojen kokonaispinta-ala kasvaa nykyisestä noin 10 000 neliömetristä 30 000 neliömetriin ja liikkeiden määrä kaikkiaan 50:een. Pinta-alaltaan AINOA kasvaa samaan kokoluokkaan Kampin kauppakeskuksen kanssa.

”Nyt valmistuneen kohteen kokoa kuvaa hyvin myös se, että parhaimmillaan työmaalla on työskennellyt 350 työntekijää ja eri aliurakoitsijoita ja tavarantoimittajia on ollut yhteensä noin 300”, kertoo SRV:n projektipäällikkö Veli Siikonen.

Työt eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan jatkuvat suoraan avajaisten jälkeen, kun vanha Stockmannin tavaratalo puretaan AINOAn kolmannen vaiheen alta. SRV toimii projektinjohtourakoitsijana myös AINOAn kolmannessa vaiheessa, jossa purettavan Stockmannin tavaratalon tilalle rakennetaan uusia liiketiloja noin 20 000 neliömetriä. AINOAn kolmannen vaiheen on arvioitu valmistuvan vuoden 2019 lopulla, jolloin AINOA-kokonaisuus käsittää yli 50 000 neliömetriä ja 100 erikoisliikettä sekä ravintolapalvelua.

”Raideliikenteen solmukohtiin, hyvien kulkuyhteyksien äärelle on mielekästä rakentaa sekä kaupallisia palveluja että asuntoja palvelemaan ihmisten arkea”, Mauriala toteaa.

Yhteydet Tapiolaan ja AINOAan paranevatkin tulevaisuudessa entisestään, kun Länsimetro aloittaa liikennöinnin. Lisäksi loppuvuodesta 2018 liikenteelle avataan myös maanalainen bussiterminaali. Metroasema ja bussiterminaali rakennetaan Merituulentien kohdalle suoraan AINOAn alapuolelle, joten joukkoliikenneterminaalista tulee olemaan suora yhteys kauppakeskuksen palveluiden ääreen.

Kauppakeskus AINOA Tapiolassa
Kauppakeskus AINOAn avajaiset 16.3.2017 Tapiolassa.
Asiakkaita tutustumassa uuteen AINOAan
Asiakkaita tutustumassa uuteen AINOAan.
Kauppakeskus AINOA Tapiolassa
Kauppakeskus AINOA Tapiolassa.
AINOAn katto on kuin taideteos
AINOAn katto on kuin taideteos.