Search form

Srv Yhtiona / Media / Artikkelit / Päiväkirjamerkintojä turvallisuusviikolta

Päiväkirjamerkintojä turvallisuusviikolta

Aihealueet: Vastuullisuus
08.05.2017 - 09:30

To 11.5: Telinetorstai

”Bongaa täydellinen teline”


”Täydellinen teline suunnitellaan aina ennakkoon niin, että se palvelee mahdollisimman hyvin käyttötarkoitustaan. Teline voidaan ottaa käyttöön vasta kun se on todettu käyttöönottotarkastuksessa virheettömäksi. Telineen viikoittaisella tarkastuksella ja mahdollisten puutteiden korjauksella varmistetaan telineen käyttäjien turvallisuus.”
Niklas Huitti, projekti-insinööri, työsuojelupäällikkö

”SRV:n täydellisin teline löytyy Otaniemestä, Maarintie 13:n työmaalta. Yli 23 metriä korkea ja 26 metriä leveä teline toimi talven aikana toteutetussa runkovaiheessa sääsuojana k1- ja 1-kerroksessa olevien täysin avoimien lasiseinien kohdalla. Telineen suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon julkisivumuuraus ja sen telineelle asettamat vaatimukset, jotta teline olisi mahdollisimman monikäyttöinen. Telineessä on kulkutiet, kaiteet ja jalkalistat kunnossa. Telinekortti löytyy, ja telineen tuenta on varmistettu haruksilla sekä telineen perustukset on tarkistettu. Teline myös tarkastetaan viikoittain TR-kierroksen yhteydessä ja tarkastus kuitataan telinekorttiin.”
Samuel Juntuen, työmaamestari


"Täydellisten telineiden bongailua Tiedekulman työmaalla."
Jonne Juutilainen, työsuojeluvaltuutettu 
 

Ke 10.5: Toimintapäivä

Vierailu ACREn työmaalla 


”Tänään ACRE:n työmaalla lyötiin viisaat kypärät yhteen NCC:n ja Lemminkäisen kanssa. Työmaakierroksella tehtiin turvallisuushavaintoja ja hyviä havaintoja saatiin erityisesti työmaan siisteydestä ja järjestyksestä sekä koneiden ja laitteiden kunnosta. Alan yhteiseksi kehitysideaksi nostettiin nostinkannan digitalisointi, jotta ison konekannan ja tarkistuksen hallitsemin helpottuisi työmaalla.”
Niklas Huitti, projekti-insinööri, työsuojelupäällikkö

SSR Uusimaan työmaakierros


”Yllätys oli työmaan hyvä siisteys ja 100 % putoamissuojaus. Nuoria miehiä hyvällä asenteella töissä. Puutteita löytyi mm. työmaan kemikaaleista ja henkilönostimen lupakäytännöistä.”
Jari Korpisaari, turvallisuuspäällikkö

Vierailu NCC:n saneeraustyömaa Bulevardilla


”Teimme työmaavierailun NCC:n saneeraustyömaalle Bulevardille. Työmaa oli siisti ja pölynhallinta oli hoidettu erinomaisesti. Uusia asioita, joita voimme ottaa itsellemmekin käyttöön olivat: A-tikas ja työpukki-hyväksyntätarra.”
Ville Wright, työturvallisuuspäällikkö

Ti 10.5: Materiaalipäivä

Viisaat kypärät yhteen -seminaari

"SRV:läisiä Viisaat kypärät yhteen -seminaarissa. Ohjelmassa asiaa muun muassa pölyntorjunnasta, kuormien purusta ja turvallisesta elementtien asennuksista"
Manu Kivisaari, pääluottamusmies

Ma 9.5: Monttumaanantai

Vierailu Kehä I:n tunnelityömaalla


”Tänään Kehä I:n työmaalla pidettiin monttumaanantai. Aamun agenda oli Viisaat kypärät yhteen, jossa muiden urakoitsijoiden edustajat vertailivat, miten meillä ja heillä turvallisuusasioita hoidetaan. Työmaalla tehtiin työturvallisuushavaintoja ja kartoitettiin turvallisuuden toimintatapoja. Työmaamme oli siistissä ja turvallisessa kunnossa muutamia kommentteja lukuun ottamatta. Liikennejärjestelyt saivat positiivista palautetta. Parannettavaa löytyi tunnelin valaistuksessa ja alkusammutuskalustossa. Lopuksi pidimme lyhyen palaverin, jossa käytiin muiden yritysten toimintatapoja hieman läpi.”
Timo Huopana, väylätöistä vastaava


"Tänään maanantaina Kehä I:n työmaalla kävi työmaavierailulla 14 työturvallisuusalan ammattilaista tutustumassa SRV:n työmaahan. Työmaata oli mukava edustaa, kun työmaa oli siisti ja kaikin puolin hyvässä kunnossa. Vieraita kiinnosti erityisesti meidän sähköiset järjestelmämme: mobiili-TR, Verkostomobiili, Verkostorekisteri sekä tulevat etäperehdytys ja tava-järjestelmät."
Ville Wright, työturvallisuuspäällikkö

Ammattikoululaisten vierailu Turvapuistossa


”Täällä odotellaan jo kuumeisesti opiskelijoita eri firmojen työsuojeluvaltuutettujen kanssa!”
Manu Kivisaari, pääluottamusmies

"Kari Lohva Rudukselta toivottaa Varian opiskelijoita tervetulleeksi kierrokselle."
Manu Kivisaari, pääluottamusmies