Search form

Srv Yhtiona / Media / Artikkelit / Kauppakeskus Niitty aukesi

Kauppakeskus Niitty aukesi

Aihealueet: Asunnot, Toimitilat
16.06.2017 - 14:00

Espoon Niittykummun metroaseman päälle toteutettu kauppakeskus tarjoaa hyvät päivittäispalvelut alueen tuhansille nykyisille ja tuleville asukkaille. Avajaisia juhlittiin eilen 15.6.2017.

Kauppakeskus Niityn kaupallisten tilojen laajuus on noin 7 000 m2, ja kaikki kauppakeskuksen liiketilat on vuokrattu. ”Niitty on monella tapaa erilainen kauppakeskus. Se on rakennettu Länsimetron päälle siten, että kauppakeskuksesta on suora kulku metroasemalle kauppakeskus Kampin tapaan. Kauppakeskuksessa on erikoista myös se, että kauppakeskuksen päälle kohoaa kaksi SRV:n rakentamaa kerrostaloa, yhteensä 300 asuntoa. Toinen taloista on jo valmis, ja Espoon korkeimman asuintornitalon Niittyhuipun harjannostajaisia vietettiin juuri”, asiakkuusjohtaja Toni Kankare SRV:ltä kertoo.

Kuvateksti: SRV:n kehittämä Niitty on myyty OP-Vuokratuotto-erikoissijoitusrahastolle vuonna 2015, ja se luovutettiin tilaajalle kesäkuun alussa. Kauppakeskusta manageroi jatkossa Newsec. Kuvassa Newsecin Eeva-Maria Santamaa-Rannankari, SRV:n Lasse Westberg, OP:n Jari Vepsäläinen ja SRV:n Toni Kankare.

 

Kauppoja, ravintoloita ja kahviloita - tänne on helppo tulla

 

Kauppakeskus Niityssä on kaksi suurta päivittäistavarakauppaa; K-Supermarket ja S-Market. Pääkäytävälle, heti metron liukuportaiden ja hissien tuntumaan sijoittuvat R-kioski, Subway ja Kotipizza sekä mehu- ja smoothiebaari Jungle Juice Bar. Kauppakeskuksessa pääsee kahville Espresso Houseen ja Mukiin&Keittiöön. Käytävän varrelle sijoittuvat lisäksi lemmikkieläinten tarvikkeisiin keskittynyt Fast & Furry, Alko ja parturi-kampaamot Piiu Pop sekä Bob&Bangs. Niittyyn tulee myös kaksi ruokaravintolaa, ravintola Deliroom UkkoHauki ja kiinalainen ravintola Futo. Lisäksi kauppakeskuksesta löytyy Luontaistuntija, Bieder-kukkakauppa ja Tapiolan Juhlapuku.

Länsiväylän tekemässä haastattelussa uusiin tiloihin Niittyyn muuttaneen K-supermarket Niittytorin kauppias Kai Pekola painottaa metroliikenteen alun olevan elintärkeä uudelle kauppakeskukselle.

– Itse olen arvioinut, että metroliikenteen alettua meillä kävisi 2–5 000 asiakasta päivässä.

Kuvateksti: Niityn avajaiset vetivät hyvin lähialueen asukkaita paikan päälle. Tarjolla oli makupaloja, liikkeiden tarjouksia ja kasvomaalausta.

 

Niittykummun alueen rakentaminen jatkuu

Niittykummun alueen kehittäminen on erittäin hyvä esimerkki SRV:n osaamisesta ja innovatiivisesta hankekehityksestä. Niittykummussa keräsimme suunnitelmamme avulla yhteen joukon sijoittajia. Heidän kanssa teimme kaupungille ehdotuksen Niittykummun alueen kehittämiseksi, joka on nyt johtanut uusien talojen rakentamiseen”, asiakkuusjohtaja Toni Kankare SRV:ltä sanoo.

 

Kuvateksti: Niityssä ei ollut jaossa ämpäreitä, mutta hienoja kangaskasseja. Ja niitä jakoi kävijöille näin innokas apuri.

 

Kun SRV:n toteuttama uusi metrokeskus aloittaa nyt toimintansa, vanha Niittytori puretaan, ja sen paikalle rakennetaan asuntoja. Niittytoria on jo tyhjennetty ja varsinainen purkutyö alkaa heinäkuun alussa.

Niittykummun alueen kehittämishankkeen toisessa vaiheessa on tarkoituksena rakentaa kolme rakennusta, joihin tulee yhteensä yli 200 asuntoa. Toisen vaiheen rakentaminen alkaa vuoden 2017 aikana.