Toimitusjohtajalta

Toimitusjohtajalta

Osavuosikatsaus 1-3/2018, 26.4.2018

“Vuosi 2018 on lähtenyt liikkeelle tilauskantamme osalta hyvin. Alkuvuonna saatiin uusia tilauksia lähes 300 miljoonan euron edestä, suurimpana Helsingin Siltasairaala. Liikevaihdon ja operatiivisen liikevoiton tasoon ei voi olla tyytyväinen. Joidenkin rakenteilla olevien projektien kustannukset olivat arvioitua korkeammat, merkittävimpänä näistä REDI. Hanke kokonaisuudessaan on ollut ennakoitua vaativampi. Valtavat infratyöt ja tornien jalustat sitovat merkittävästi pääomiamme, ja korkeat rahoituskulut rasittavat vielä tulostamme. REDIn lopullinen tulosvaikutus selviää kuitenkin vasta kun kauppakeskus myydään ja kaikki asuintornit valmistuvat. Kaikkien haasteidenkin keskellä laadusta ei ole tingitty, vaan REDIstä tulee viimeisen päälle hieno kokonaisuus, josta rakentajat, asiakkaat ja vuokralaiset voivat olla ylpeitä. Kauppakeskus REDI avaa ovensa 20. syyskuuta.

Materiaali- ja työvoimakustannusten ovat nousseet jo pidempään. Olemme huolissamme siitä, miten mahdollisesti laajeneva työtaistelu lopulta vaikuttaa projektiemme etenemiseen ja siten toisen vuosineljänneksen tulokseen. On kuitenkin selvää, että jatkuva kustannusten nousu ei ole lopulta kenenkään etu ja toivomme yhteisen ymmärryksen palkankorotuksiin löytyvän pikimmiten.

Venäjän alkuvuoden tulos oli ruplan vuoksi heikko, mutta kun asiaa katsotaan kauppakeskusten toiminnan näkökulmasta, kehitys on edelleen hyvä. Myyntimäärät ruplatasolla kasvavat edelleen ja kävijämäärät ovat myös selkeässä nousussa.

Yksi alkuvuoden tärkeistä saavutuksista oli 75 miljoonan euron joukkovelkakirjalainamme uusiminen entistä paremmilla ehdoilla. Tämä antaa hyvän pohjan ennen kaikkea tulevien hankkeidemme eteenpäin viemiselle.

Vaikka vuosi ei ole lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla, uskomme edelleen saavuttavamme tälle vuodelle asetetut tavoitteemme. On kuitenkin selvä, että tuloskuntomme parantaminen vaatii paljon ja olemme  tehneet ja teemme monia toimenpiteitä toiminnan tehostamiseksi.

Juha Pekka Ojala

Toimitusjohtaja
SRV Yhtiöt Oyj