Tampereen Kansi

Tampereen Kansi

  • Nokia Arenalla on 15 000 katsojapaikkaa 

  • Yhteensä n. 76 000 neliömetriä

  • Nokia Arenan valmistuminen joulukuussa 2021

Tervetuloa Tampereen Kannelle! Noin 64 500 neliömetriä kattava Nokia Arena on hulppea taidonnäyte, josta ei elämyksiä puutu. Tampereen Kannelta löydät Nokia Areenan lisäksi 11 500 neliömetriä ja noin 280 hotellihuonetta kattavan hotellin, lukuisia liikkeitä ja ravintoloita sekä kruununjalokivenä upeat uudet asuinrakennukset – Opaalin ja Topaasin.

Hankkeen rakennustyöt aloitettiin loppuvuodesta 2017 ja Nokia Arena on avattu virallisesti joulukuussa 2021. Yhteensä hankkeessa on ollut mukana yli 5 000 työntekijää, joista suunnilleen puolet ovat olleet pirkanmaalaisia. Hanke on siis työllistänyt laajasti paikallisia. 

Vielä valmistumisen jälkeenkin areena työllistää n. 600 ihmistä päivittäin ja n. 1200 ihmistä tapahtumapäivinä.

Uutta ilmettä Tampereen katukuvaan 

Kesäkuussa 2021 valmistui eteläkannen ensimmäisenä valmistunut toimisto-osa Kruunu, ja heti syyskuussa ylempien kerrosten asuntojen muutot Topaasissa käynnistyivät. Tätä seurasi toisen tornitalon, Opaalin, valmistuminen syksyllä 2022. Opaali kattaa kaikkiaan 148 näköalaltaan ainutlaatuista asuntoa, joissa maisemat ovat vertaansa vailla. 

Kahden arkkitehtitoimiston yhteistyönä luotu kansainvälinen taidonnäyte luo uuden ulottuvuuden Tampereen keskustan siluettiin.

Nokia Arena on kansainvälisen kiekkohuuman näyttämö

Uusi Nokia Arena on monipuolisuudeltaan ja puitteiltaan huikea. Ei olekaan ihme, että Nokia Arena on toiminut jääkiekon maailmanmestaruuskisojen kansainvälisenä näyttämönä jo kahtena vuonna peräkkäin tarjoten hulppean 15 000 katsojapaikan kiekkokatsomon kaikilla lisukkeilla! Tämän lisäksi Nokia Arena toimii Ilveksen ja Tapparan kotikenttänä. 

Nokia Arena tarjoaa loistavat puitteet ja mahdollisuudet suurten maailmanluokan tapahtumien, kuten konserttien, kongressien ja messujen järjestämiseen jokaista piirtoa myöten. Areenalla järjestetäänkin n. 140 vuosittaista tapahtumaa, aina suurista massatapahtumista pienempiin yritystapahtumiin. Kävijöitä on vuosittain jopa miljoona!

Palvelut kattavat kaiken tarpeellisen – ja vielä enemmän

Vierailijat voivat näppärästi majoittua Kansi Areenan hotellissa ja nauttia Kansi Areenan omasta tarjonnasta, kuten yli 20 ravintolasta ja baarista. Myös lähistöllä sijaitsevat palvelut ovat lähellä – nauti kauniista Ratinan suvannosta sekä Ratinan ostoskeskuksesta. Kansi Areenalla olet keskellä kaupungin sykettä, eikä sinulta puutu mitään – hotellin yhteydestä löydät myös 12. kerroksessa sijaitsevan kattoterassin saunoineen.

Vastuullisuutta Näsijärvestä

Areena sekä areenan hotelli ovat saavuttaneet kansainvälisen LEED -ympäristösertifikaatin kultatason. Perille on helppo saapua jalan tai julkisilla liikennevälineillä, mikä tekee saapumisesta ekologisempaa. Areenalla hyödynnetään uusiutuvia energialähteitä, kuten tuulisähköä. Nokia Arenan jää tehdään uudenlaisella hiilidioksidia hyödyntävällä järjestelmällä ja viilennyksessä hyödynnetään Näsijärven viileää pohjavettä.

Tampere on uuden sukupolven kasvukeskus

Tampere on kaupunkina tunnettu elämyksistä esimerkiksi Särkänniemen ja laajan kulttuuritarjonnan myötä. Siksi Tampereen Kansi sopii ympäristöönsä ja tamperelaiseen kulttuuriin niin hyvin – Nokia Arena tarjoaa juuri näitä elämyksiä, joita kaivataan vetonaulaksi niin Tampereelle kuin koko Suomeenkin.