HKScanin siipikarjantuotantolaitos

HKScanin siipikarjantuotantolaitos

HKScanin uuden siipikarjatuotantolaitos valmistui Rauman Lakarin teollisuusalueella elokuussa 2017. Rakennusaikanaan uusi ja moderni tuotantolaitos oli yksi merkittävimmistä investoinneista Suomen elintarviketeollisuudessa. Rakentaminen käynnistyi vuoden 2016 alussa.

Projektissa kaikki hankinnat mietittiin materiaali-, energia- ja ympäristötehokkuuden näkökulmista. Ympäristöasioissa panostettiin erityisesti energiatehokkuuteen. Uuteen tuotantolaitokseen tuli muun muassa prosessien hukkalämmön hyödyntävä lämmön talteenottojärjestelmä. Viemäröinneissä, jätevesien ja kylmäaineiden käsittelyssä sekä melun osalta kiinnitettiin erityistä huomiota ympäristöturvallisuuteen.

Kaiken kaikkiaan suunnittelussa panostettiin siihen, että tuotantolaitoksen kokonaispäästöt saataisiin mahdollisimman pieniksi ottamalla käyttöön uutta tekniikkaa ja energiatehokkaita tuotantolinjoja. Tuotantolaitoksen päälämmönlähteenä on kaukolämpö, joka tuotetaan 90 %:sti uusiutuvalla biopolttoaineella, ja jota täydennetään tehokkaalla hukkalämmön talteenottojärjestelmällä.

Muiden onnistumisten lomassa myös vaativa talotekniikka on hoidettu ammattimaisesti talosta löytyvän ensiluokkaisen tietotaidon ja osaamisen turvin. Talotekniikkatyöt etenivät hyvistä hankinnoista toimivaan laitokseen pääosin tiukassa aikataulussa ja parhaimmillaan talotekniikan töissä oli reilusti yli sata asentajaa. Hyvä porukka ja yhteistyö tilaajan kanssa oli välttämätöntä, ja siinä onnistuttiin työmaalla hyvin.

Työturvallisuuden saralla työmaa saavutti valtakunnallisessa työturvallisuuskilpailussa hienon 7. sijan vuonna 2016. Satakunnan alueen talonrakennustyömaiden välisen työturvallisuuskilpailun 2016 toimitilarakentamisen sarjassa työmaa sijoittui kolmanneksi. TR-tulos oli huikea 98,1.