Search form

Palvelut / Referenssit / Kaisa-talo

Kaisa-talo

Kohdetiedot

Referenssityyppi: Julkiset tilat
Valmistuminen: 2012
Laajuus: 30 700 m²

SRV rakensi ja saneerasi arkkitehtuurisesti näyttävän ja moneen kertaan palkitun Kaisa-talon Helsingin ydinkeskustaan. Kaisaniemenkadulla sijaitsevan nykyaikaisen opiskelijakirjaston paikalla toimi aiemmin tavaratalo sekä sen pysäköintihalli. Hankkeessa yhdistyivät haastavalla tavalla saneeraus- ja uudisrakentaminen, kun entisen parkkihallin tilalle rakennettu uudisosa yhdistettiin saumattomasti peruskorjattuun rakennukseen yhtenäisellä julkisivulla.

SRV toteutti Kaisa-talon kahdessa vuodessa projektinjohtourakkana  Helsingin Yliopistolle. Ennen uudis- ja korjausrakentamisen aloitusta SRV suoritti kohteessa mittavat purkutyöt. 

Palkittua arkkitehtuuria ja tinkimätöntä toteutusta

Kaisa-talo on kerännyt runsaasti huomiota ja kiitosta. SRV:n työmaa valittiin Rakennuslehden järjestämässä Vuoden Työmaa 2011 -kilpailussa neljän parhaan joukkoon. Uudis- ja saneerauskohteen yhdistelmä keräsi kiitosta erityisesti arkkitehti- ja talotekniikan suunnittelusta, tietomallin monipuolisesta hyödyntämisestä sekä logistiikan hallinnasta ydinkeskustan haastavissa olosuhteissa.

Kohde sekä pääarkkitehti AOA - Antti Oiva Arkkitehdit Oy on palkittu myös Tasolasiyhdistyksen ja Suomen Arkkitehtiliiton Vuoden 2012 lasirakenne-palkinnolla sekä Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinnolla.

Vuonna 1961 perustettu Kritiikin Kannukset myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa rakennustaiteen edustajalle.

Upean arkkitehtisuunnittelun lisäksi raadit ovat kiittäneet korkealaatuista toteutusta ja tilaajan luottamusta alkuperäisen suunnitelmaan. Tinkimättömyydellä on synnytetty uutta ajatonta arkkitehtuuria Helsingin ydinkeskustaan.

Harmaan talouden torjunnan esimerkki

Kaisa-talon työmaalla oli käytössä harmaan talouden torjunnan pilottijärjestelmä, jossa työmaan kulunvalvonta oli yhdistetty suoraan SRV:n omaan Verkostorekisteri-järjestelmään. Työmaahenkilöiden kulkukorttiin painettiin matkapuhelimella luettava koodi, jonka avulla henkilön tiedot työsuhteesta, pätevyyksistä ja kulkuluvista voitiin hakea reaaliaikaisesti Verkostorekisteristä. Pilotti keräsi laajaa kiinnostusta. SRV järjesti yhteistyössä Verohallinnon kanssa myös seminaarin, jossa järjestelmää esiteltiin harmaan talouden torjunnasta vastaaville virkamiehille 12 eri EU-maasta.