Pääkaupunkiseudulla käytetään puoli miljoonaa tuntia työmatkoihin joka päivä

Pääkaupunkiseudulla tehdään päivittäin yli miljoona työmatkaa. Näihin työmatkoihin kuluu tilastokeskuksen tekemän laskelman mukaan joukkoliikennettä käyttäen keskimäärin 34 minuuttia. Helsingissä tyypillinen työmatka kesti 31 minuuttia, Espoossa 38 minuuttia sekä Vantaalla ja Kauniaisissa 40 minuuttia.*

Navigaattoriyhtiö TomTomin mukaan Helsingissä puoli tuntia kestävään työmatkaan kuluu pahimman ruuhkan aikaan vielä jopa 18 minuuttia ylimääräistä aikaa. Tämä aika vastaa lähes yhdeksää työpäivää vuodessa. Työmatkan sujuvuudella on siis merkittävä vaikutus niin vapaa-ajan määrään kuin verenpaineeseen työpaikoilla.

Mikä siis ratkaisuksi ongelmaan? Työntekijät harvemmin muuttavat työpaikkojensa viereen, joten ehkä toimipisteen sijainti kannattaisi miettiä niin, että mahdollisimman monet pääsevät työpaikallensa mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti.

Vantaankosken Pressi tarjoaa unelmasijainnin

Pressin sijainti Hämeenlinnanväylän ja Kehä III:n välittömässä läheisyydessä tekee siitä pääkaupunkiseutulaisten lisäksi houkuttelevan niin Tampereelta, Hämeenlinnasta, Riihimäeltä kuin Nurmijärveltä tuleville autoilijoille. TomTomin ruuhkakartassa pahimmat ruuhkahuiput jäävät Kehä I:n sisäpuolelle, joten kauempaa tulevat välttävät ruuhkaisimmat väylät. Tampereelta Vantaankoskelle ajaa reilussa tunnissa. Saman ajan käyttää työmatkaansa moni sellainen, joka matkaa julkisilla Helsingin sisällä ja vaihtaa yhteyttä pariin otteeseen.

Kehärata parantaa matkan sujuvuutta enemmän kuin osattiin arvata

Kehärata on alkanut osoittaa voimansa, ja yhä useampi työmatka taittuu sitä pitkin. HSL:n teettämästä raportista ilmenee, että matkustajat olivat Kehäradan valmistumisen jälkeen tyytyväisempiä matkan sujuvuuteen kuin ennakkoon arveltiin. Lisäksi matkan sujuvuus parani laajemmalla alueella kuin ennen käyttöön ottoa luultiin. Tyytyväisimpiä olivat Kivistöstä, Helsingin pohjoisosista ja Etelä- Vantaalta matkustavat.

Yhteys lentokentälle nostaa Vantaankosken maailmankartalle

Kymmenessä minuutissa ehtii eteisestä hädin tuskin rappukäytävään, jos puettavana on päiväkoti-ikäinen lapsi. Samassa ajassa ehtii Vantaankoskelta lentokentälle, jos valitsee kulkupeliksi auton tai junan. Vantaan elinkeinojohtaja José Valanta tavoitteleekin Vantaankosken nostamista maailmanluokkaan muiden kansainvälisten, lentokentän läheisyydessä sijaitsevien liike-elämän avainpaikkojen kanssa. Vetovoimaisia vertailukohteita löytyy esimerkiksi Göteborgista, Frankfurtista ja Brysselistä, jossa työmatkalaiset liikkuvat paljon lentäen.

* Tilastokeskuksen Tieto&trendit – talous- ja hyvinvointikatsaus 2/2015.

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Vastuulliseksi suunniteltu Pressi Smart Premises sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Vantaankoskella. B-talo on valmistunut 10/2022.

Kysy vapaista tiloista

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä