Kestävä koti

Millaisesta asumisesta haaveilet? Kuinka tärkeää sinulle on ympäristövaikutusten vähentäminen asumisessa? Me haluamme rakentaa koteja, joiden ympäristövaikutukset ja kustannukset ovat mahdollisimman pienet pitkällä aikavälillä. Samalla panostamme asuntojen viihtyisyyteen ja ihmisten hyvinvointiin. Tämä me kutsumme elinkaariviisaudeksi.

Millaista on kestävä asuminen ja elinkaariviisas koti?

Kykymme uudistaa rakentamista kasvavat päivä päivältä ja taloyhtiö taloyhtiöltä. Työkalupakissamme on monia vaihtoehtoisia ratkaisuja, joten pääsemme valitsemaan aina parhaiten kuhunkin tilanteeseen ja paikkaan sopivat vaihtoehdot. Ajan myötä meidän rakentamamme asunnot tulevat sisältämään enemmän ja enemmän elinkaariviisautta.

Kestävä koti syntyy yhdistelmästä viisaita energiavalintoja, fiksuja materiaaleja ja hyvää suunnittelua. Sinulle tämä tarkoittaa huoletonta asumista, jolloin voit keskittyä siihen, mistä itse nautit elämästä eniten.

Kotisi energia tuotetaan puhtaasti uusiutuvalla energialla

Tavoitteenamme on, että asuntojemme energia tuotetaan ensisijassa paikan päällä puhtaasti ja kustannustehokkaasti uusiutuvilla energianlähteillä. Omavarainen puhdas energiaratkaisu, kuten esimerkiksi maalämpö, on pitkän aikavälin investointi, joka pienentää hoitovastiketta ja auttaa myös kotisi arvon säilyttämisessä. Maalämpö tarjoaa mahdollisuuden maaviilennykseen, jonka avulla voidaan tuottaa miellyttävämmät sisäilmaolosuhteet kesällä.

Kotimme eivät myöskään tuhlaa energiaa. Tähtäämme rakentamisessa A-energialuokkaan.

Tiesitkö? Taloyhtiön energiankulutusta voi vähentää keskimäärin 50 %, jos energia tuotetaan maalämpöä ja aurinkopaneeleja hyödyntäen ja rakennus on A-energialuokkaa.

Käytämme kulutusta kestäviä ja vastuullisia materiaaleja

Käytämme kulutusta kestäviä ja helposti huollettavia materiaaleja, joita on helppo ylläpitää ja jotka ovat pitkäikäisiä. Haluamme käyttää materiaaleja, jotka ovat kestäviä, kierrätettäviä ja vähähiilisiä. Lisäksi etsimme jatkuvasti vähähiilisempiä vaihtoehtoja rakentamiseen.

Viisaat ratkaisumme kestävät aikaa ja ovat edullisia ylläpitää

Hyvin suunniteltu, viisaasti rakennettu, terve ja muunneltava asunto säilyttää arvonsa pitkään. Olemme laatineet jokaiselle kohteellemme suunnitelman rakennuksen pitkän aikavälin ylläpidosta. Näin pidämme huolen, että asunnon arvo säilyy ja sen ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset myös tulevaisuudessa.

Tiesitkö? Käytämme Suomen oloihin kehitettyä RTS-ympäristösertifikaattia. RTS-ympäristöluokitus tuo raamit ympäristövastuulliseen rakentamiseen ja kiinteistöjen ylläpitoon.

Kotimme ovat hyvillä sijainneilla ja tukevat hyvinvointiasi

Haaveiletko kodista hyvien kulkuyhteyksien varrella, lähellä palveluita ja virkistävää luontoa? Kotiemme hyvät liikenneyhteydet tekevät kestävästä liikkumisesta helppoa ja vähentävät oman auton tarvetta. Lähellä olevat palvelut tuovat sujuvuutta arkeen. Ihan naapurista löytyvä kaupunkiluonto tuo virkistyshetken osaksi helposti osaksi arkea.  Kohteidemme viherratkaisut tarjoavat viihtyisän elinympäristön, joka tukee luonnon monimuotoisuutta ja meidän kaikkien hyvinvointia.

Tarvitsetko välillä lisätilaa? Asuntojemme laadukkaat yhteiskäyttötilat antavat lisätilaa elämälle kodin ulkopuolella.

Suomen kesä on lyhyt ja talvikausi pimeä, joten haluamme suunnitella asuntomme niin, että hyödynnämme luonnonvalon mahdollisimman hyvin. Hyvä suunnittelu ja talotekniset ratkaisut tarkoittavat sitä, että voit nauttia kodissasi puhtaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta ja miellyttävistä sisäolosuhteista ympäri vuoden.

Elinkaariviisaissa asunnoissamme liikkuminen ja säilytysratkaisut tehdään sujuviksi niin jalankulkijoiden kuin pyöräilijöiden näkökulmasta esteettömyys huomioiden.

Oletko miettinyt, miksi tarvitsemme hyvin suunniteltuja kaupunkiympäristöjä? 72 % ihmisistä asuu kaupungeissa ja myös 70 % päästöistä syntyy kaupungeissa.

Kestävän arjen helppoudella tuemme sekä ihmisten että luonnon hyvinvointia.

Tule mukaan Suunnannäyttäjiin

Kerro meille, millaisessa ympäristössä sinä haluat elää ja millainen on sinun kestävä kaupunkisi. Perustimme Suunnannäyttäjät, jotta kaikilla olisi mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista tulevaisuutta rakennamme.