Kaksi tapaa ostaa asunto – Valitse sinulle sopivampi

Kaksi tapaa ostaa asunto – Valitse sinulle sopivampi

SRV:n tarjoaa mahdollisuuden asunnon ostoon kahdella eri tavalla.
Kun varaat asunnon ennakkomarkkinoinnin aikana, voit valita kumpi vaihtoehto sopii sinulle paremmin. Haluatko maksaa ostovaiheessa vähemmän ja maksaa yhtiölainaa asumisen aikana vai sopiiko sinulle paremmin maksaa ostovaiheessa enemmän. Jos sinulla on mahdollisuus ostaa asunto ilman yhtiölainaa, sen kokonaishinta muodostuu hieman edullisemmaksi.
Päätös ostotavasta pitää kuitenkin tehdä ennakkomarkkinoinnin aikana. Valinta ei sido sinua ja voit muuttaa tai perua valintasi ennakkomarkkinoinnin aikana. Jos kuitenkin perut varauksen ennakkomarkkinoinnin päättymisen jälkeen, ei ko. asuntoa voi enää ostaa kuin valitulla tavalla.
Asuntojen hinnat on ilmoitettu taloyhtiökohtaisessa hinnastossa.

Jokaisella asunnolla on kaksi myyntihintaa ja vaihtoehtosi ovat seuraavat:

1. Tässä vaihtoehdossa asunnon myyntihinta on pienempi.
Asuntoa maksetaan rakennusvaiheen mukaan maksuerissä, jotka on jaettu prosenttiosuuksiin myyntihinnasta. Tämän lisäksi tulee yhtiölainaosuus, jota maksetaan asunnon valmistumisen jälkeen kuukausittain pääomavastikkeena. Asunnon luovutuksen jälkeen asuntokohtainen yhtiölaina on mahdollista maksaa pois tai lyhentää pääomaa yhtiölainan ehtojen mukaisesti. Tässä vaihtoehdossa pääset asuntoon kiinni pienemmällä pääomalla, mutta asunnon kokonaishinta muodostuu hieman suuremmaksi. Asunnon hoitovastike on sama kummassakin vaihtoehdossa

2. Tässä vaihtoehdossa asunnon myyntihinta on korkeampi.
Asuntoa maksetaan rakennusvaiheen mukaan maksuerissä, jotka on jaettu prosenttiosuuksiin myyntihinnasta. Tässä vaihtoehdossa tarvitset enemmän pääomaa asunnon ostamiseen, mutta asunnon kokonaishinta muodostuu hieman edullisemmaksi. Pääomavastiketta ei ole, koska asuntoosi ei kohdistu yhtiölainaa. Asunnon hoitovastike on sama kummassakin vaihtoehdossa.