Kaksi tapaa ostaa asunto – valitse sinulle sopivampi

SRV tarjoaa mahdollisuuden asunnon ostoon kahdella eri tavalla

Kun varaat asunnon ennakkomarkkinoinnin aikana, voit valita kahdesta eri tavasta ostaa asunnon.

Haluatko maksaa ostovaiheessa vähemmän ja maksaa yhtiölainaa asumisen aikana vai haluatko maksaa ostovaiheessa enemmän, jolloin et enää asumisen aikana maksa yhtiölainaa. Jos sinulla on mahdollisuus ostaa asunto ilman yhtiölainaa, sen kokonaishinta on jopa 4% edullisempi verrattuna yhtiölainalliseen kokonaishintaan.

Päätös ostotavasta pitää tehdä ennakkomarkkinoinnin aikana. Valinta ei sido sinua ja voit muuttaa tai perua valintasi ennakkomarkkinoinnin aikana. Jos kuitenkin perut varauksen ennakkomarkkinoinnin päättymisen jälkeen, ei ko. asuntoa voi enää ostaa kuin valitulla tavalla. Asuntojen hinnat on ilmoitettu taloyhtiökohtaisessa hinnastossa.

Jokaisella asunnolla on kaksi myyntihintaa ja vaihtoehtosi ovat seuraavat:

Vaihtoehto 1, jossa asunnon myyntihinta on pienempi

Asuntoa maksetaan rakennusvaiheen mukaan maksuerissä, jotka on jaettu prosenttiosuuksiin myyntihinnasta. Tämän lisäksi tulee yhtiölainaosuus, jota maksetaan asunnon valmistumisen jälkeen kuukausittain pääomavastikkeena. Asunnon luovutuksen jälkeen asuntokohtainen yhtiölaina on mahdollista maksaa pois tai lyhentää pääomaa yhtiölainan ehtojen mukaisesti. Tässä vaihtoehdossa pääset asuntoon kiinni pienemmällä pääomalla, mutta asunnon kokonaishinta muodostuu hieman suuremmaksi. Asunnon hoitovastike on sama kummassakin vaihtoehdossa. Asunnon varausmaksu on tässä vaihtoehdossa 2000 euroa.

Vaihtoehto 2, jossa asunnon myyntihinta on korkeampi

Asuntoa maksetaan rakennusvaiheen mukaan maksuerissä, jotka on jaettu prosenttiosuuksiin myyntihinnasta. Tässä vaihtoehdossa tarvitset enemmän pääomaa asunnon ostamiseen, mutta asunnon kokonaishinta muodostuu jopa 4% edullisemmaksi. Pääomavastiketta ei ole, koska asuntoosi ei kohdistu yhtiölainaa. Asunnon hoitovastike on sama kummassakin vaihtoehdossa. Asunnon varausmaksu on tässä vaihtoehdossa 2000€ ja 11.6.2020 jälkeen ennakkomarkkinointiin tulleissa kohteissa 4% kauppahinnasta (velaton hinta).