Käyttökustannukset alas energiaomavaraisuudella

Vastuullisesti suunniteltu PRESSI Smart Premises -toimitila edustaa SRV:n näkemystä siitä, kuinka uusiutuvaa energiaa hyödynnetään tehokkaasti ja käyttäjäkustannuksia miettien.

SRV:n rakentamassa PRESSIssä käytetään maalämpöä ja aurinkosähköä siten, että tavoitteena on mahdollisimman suuri kiinteistön energiaomavaraisuus. Innovatiivinen energiaratkaisu laskee kiinteistön käyttökustannuksia, mikä puolestaan tuo vuokralaisille säästöä.

Näin käytännössä toimii tehokkaampi keino siirtää kiinteistön energiaa

PRESSIssä energia liikkuu rakennuksesta toiseen tarpeen mukaan. Tärkein innovaatio onkin kiinteistön sisäisen energian optimointi. Maalämpöjärjestelmässä on energiakenttä, joka muodostuu maalämpökaivoista ja ne yhdistävästä energiaväylästä. Energiaväylä yhdistää kaikki PRESSIn kolme kiinteistöä sekä toisiinsa että maalämpökaivoihin.

Väylän avulla jäähdytys- ja lämmitysenergia siirtyy tehokkaasti tarpeen mukaan ja jopa kiinteistöstä toiseen. Energiakentän eri maalämpökaivojen hyödyntämistä voidaan optimoida väylän avulla. Siten maasta saatava rajallinen lämpö- ja jäähdytysenergia saadaan riittämään mahdollisimman pitkälle ja siirrettyä mahdollisimman tehokkaasti.

Hyödyt kertautuvat – mahdollistaa energiatehokkuuden jatkuvan kasvattamisen

Järjestelmän hyöty syntyy väylään yhdistettävien useiden kiinteistöjen erilaisista tarpeista, siirtämisen tehokkuudesta ja energian lähteiden hyödyntämisen optimoinnista. Aiemmilla järjestelmillä sama ei olisi ollut mahdollista. Maaperästä saatavaa energiaa ei olisi saatu riittämään kaikille alueen nykyisille ja tuleville kiinteistöille eikä optimoitua yhtä tehokkaasti kiinteistöjen erojen vuoksi.

Mikä parasta, tulevaisuudessa samaan energiaväylään voidaan yhdistää vielä lisää kiinteistöjä. Se tehostaa entisestään myös aiemmin rakennettujen kiinteistöjen energiansaantia.

Hyödyt kertautuvat mitä useampi kiinteistö on yhteydessä energiaväylään. Toisin kuin monet muut järjestelmät, tämä järjestelmä mahdollistaa kiinteistökohtaisen energiatehokkuuden paranemisen vielä pitkään rakentamisen jälkeenkin. SRV:n rakentama PRESSI on näyte vastuullisesti ja energiatehokkaasti suunnitellusta toimitilasta.

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Vastuulliseksi suunniteltu Pressi Smart Premises sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Vantaankoskella. B-talo on valmistunut 10/2022.

Kysy vapaista tiloista

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä