Derby Business Park

Derby Business Park on valmistunut vuonna 2013 Espoon Suur-Leppävaaraan Perkkaalle. Se sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella, näkyvällä paikalla Turunväylän varrella. Business Park koostuu kolmesta tornitalosta ja parkkihallista. Derbystä on hyvät julkisten kulkuvälineiden yhteydet ja Business Parkiin kuuluvassa parkkihallissa on 570 autopaikkaa.

Espoo_Derby_ruokala

LEED-Platina ja Suomen viihtyisin ja ympäristöystävällisin toimitalo

Derby on saavuttanut korkeimman mahdollisen ympäristösertifikaatin, LEED Platinan. Derby on rakennettu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Rakentaminen ja maankäyttö on energiatehokasta, vedenkäyttö on tehostettua ja rakentamiseen on valittu ekologisia ja kestäviä materiaaleja. Lämmitykseen ja jäähdytykseen käytetään maalämpöä. Käyttäjille tämä merkitsee energiatehokkuutta ja säästöjä käyttökuluissa, hyvänlaatuista sisäilmaa sekä hyvää liikenteellistä sijaintia. LED-valaistuksessa hyödynnetään aurinkoenergiaa.

SRV:n rakentaman Derby Business Parkin kolmesta tornitalosta ensimmäisenä valmistunut on myös voittanut syksyllä 2014 Suomen viihtyisimmän ja energiatehokkaimman toimistotalon tittelin omassa kategoriassaan. Green Building Council Finlandin järjestämässä kilpailussa tavoitteena oli tuoda esille toimitilaosaamisen parhaita käytäntöjä. ”Derby on energiakulutukseltaan ja käyttömukavuudeltaan omaa luokkaansa”, kilpailun tuomarilausunnossa todetaan.

Innovatiivista rakentamista

Ympäristöystävällisyyden lisäksi Derby Business Park valittiin vuoden parhaaksi tietomallinnuskohteeksi kansainvälisessä Tekla Global BIM Awards 2012 -mallikilpailussa. Tämä tarkoittaa, että Derby Business Park -projektissa rakenne- ja talotekniikkasuunnittelu ovat olleet erityisen tehokkaita ja innovatiivisia. Rakennusvaiheessa käytetty kattava tietomalli käsitti kaikki rakenteet aina perustuksista betonielementtien raudoituksiin.

Espoo_Derby_kahvila