Suunnitteilla: Bunkkeri - Jätkäsaaren kruununjalokivi

Jätkäsaaren Bunkkeri saa uuden elämän, kun vuonna 1972 rakennettu, aiemmin sataman varastona toiminut rakennus muutetaan noin 300 asunnoksi ja kaikille kaupunkilaisille avoimiksi liikuntatiloiksi uimahalleineen ja sisäpelikenttineen. Bunkkerin kanssa samaan kortteliin valmistuvat lisäksi koulu ja päiväkoti puistoalueineen.
SRV:n laatimien suunnitelmien mukaan Bunkkerin yläosa puretaan ja niiden päälle rakennetaan kymmenen uutta kerrosta, joihin uudet, uniikit asunnot tulevat. Arkkitehtuuriltaan Bunkkerin ilme kevenee ja uudistusten myötä se saa upean, loistavan kruunun, joka kiertää lasisena nauhana rakennuksen julkisivuilla.

”Bunkkeri edustaa 70-luvun betoniarkkitehtuuria ja nauhamaisesti rakennusta kiertävät ikkunat, ulokelippa sekä pyöreät kulmat tekevät siitä omaleimaisen”, arkkitehti J-P Lehtinen Bunkkerin uusiokäytön suunnitelleesta arkkitehtuuritoimisto B & M Oy:stä kertoo.

Merimaisemia ja viihtyisä korttelipiha
Bunkkerin liki jokaisesta asunnosta on hulppea merinäköala. Keskelle Bunkkeria jää yhteinen, täysin autoton umpikorttelipiha, jota ympäröivät asuinkerrokset. Bunkkerin massiiviset betonirakenteet mahdollistavat korttelipihan rakentamisen ja sinne voidaan istuttaa jopa pienikokoisia puita.

Ainutlaatuinen hybridikortteli
Bunkkeri on sijainniltaan ja maisemiltaan hyvin ainutlaatuinen, lähellä merta ja ydinkeskustaa. Se muodostaa omaperäisen ja korkeatasoisen kokonaisuuden, ympärivuorokauden elämää sykkivän hybridikorttelin. Bunkkerista tulee koko Jätkäsaaren kruununjalokivi, jossa urbaanius ja loft-henkisyys yhdistyvät upeisiin meri- ja kaupunkimaisemiin sekä erinomaisiin liikenneyhteyksiin.

  • TilaSuunnitteilla
  • Osoite
    Itäinen Vaihdekuja, Jätkäsaari, Helsinki, 00220, HELSINKI
  • Huoneistojen määrä0
  • TyyppiKerrostalo
  • Kerroksia0
  • TonttiVuokra
Sijainti ja palvelut

Sijainti ja palvelut

Raitiovaunut 9, 6T ja 8 kulkevat jo nyt Jätkäsaaressa ja vuonna 2017 Välimerenkadulla aloittaa liikennöinnin linja 7. Keskusta on kävelymatkan päässä, metroasemalle on 5-10 minuutin kävelymatka, Baanaa pitkin pääsee pyörällä rautatieasemalle 10 minuutissa ja Tallinnaan pika-aluksella 2,5 tunnissa.
Helsingin kaupunki on arvioinut, että vuonna 2030 Jätkäsaaressa on noin 18 000 ihmisen koti ja 6000 pääkaupunkiseutulaisen työpaikka. Bunkkeri on keskeinen osa Jätkäsaaren kaupunkikuvaa ja uuden, uljaan ulkoasunsa myötä ehdoton maamerkki urbaanille, kehittyvälle kaupunginosalle.

Velaton Hinta (€)

Pinta-ala (m²)

Huoneiden lukumäärä

Hakuehdoilla ei löytynyt yhtään asuntoa.

Asuntomyynti, pääkaupunkiseutu

Asuntomyynti, pääkaupunkiseutu

Derby Business Park, Tarvonsalmenkatu 15, 02600 Espoo

asuntomyynti@srv.fi0800 122 200 (maksuton)