Ajankohtaista Helsingin Kielilukion työmaalla

Lue Helsingin kielilukion työmaan tuoreimmat uutiset.

Viikko 8

Kielilukion työmaalla ollaan jo loppusuoralla, liikuntasalin lattia ja sen kenttäraja-maalaukset ovat valmiit. Aurinkoenergiajärjestelmän asennus on käynnissä.

Sisällä alkaa varuste asennukset. Toimintakokeet ovat käynnissä.  Loppusiivous on aloitettu ikkunoiden pesulla.

Vk 51

Joulun ajan työmaalla ei työskennellä. Toivotamme rauhallista joulua kaikille!

Vk 49

Työmaa on auki normaalisti myös itsenäisyyspäivänä. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Vk 48 Sisätyöt pitkällä

Sisätyöt ovat pitkällä, lasiseinien ja väliovien asennus on käynnissä. Mattotyöt etenevät ja kiintokalusteasennukset ovat käynnissä. Alakattotyöt ovat pitkällä, ja talotekniikkatyöt loppusuoralla.

Vk 29 Sisätyöt hyvällä mallilla

Väliseinätyöt ovat hyvällä mallilla ja suurin osa kipsiväliseinistä on tehty. Vedeneristys- ja laatoitustyöt etenevät. Maalaustyöt ovat myös käynnissä. Alakattotyöt alkavat viikolla 30. Talotekniikan työt etenevät rakennustöiden mukana.

Vk 23 Sisätyöt etenevät

Sisätyöt etenevät hyvää vauhtia, betonilattiat on valettu ja väliseiniä nousee. Tate työt ovat käynnissä ja vedeneristys- ja laatoitustyöt alkavat kohta märkätilojen seinistä.

Tasoite-ja maalaustyöt ovat myös käynnissä.

Saimme myös vieraita työmaalle 18.5, kun noin 30 tulevaa käyttäjää kävivät katselmoimassa uusia tiloja.

Vk 16 Talotekniikkatyöt ovat käynnistyneet

Kevätterveisiä Kielilukion työmaalta! Kevätauringon siivittämänä olemme päässeet jo sisätiloihin työskentelemään.  Elementtiasennus on saatu valmiiksi ja vesikattotyötkin ovat jo yli puolessa välissä. Väliseinätöitä teemme sitä mukaan, kun katto on yläpuolella ummessa. Ja tiedoksi kaikille lvis-asioista kiinnostuneille, olemme aloittaneet myös talotekniikkatyöt. Tästä on hyvä jatkaa rakentamista kesää kohden.

Vk 5

Helsingin kielilukion työmaalla runkovaihe on muuttumassa sisävalmistusvaiheeksi. Pintalattiavalut ovat käynnissä, muuraustyöt on aloitettu ja valmistaudumme aloittamaan kipsiväliseiniä. Talotekniikka-asennukset alkavat maaliskuussa.

Vk 46

Elementtiasennukset etenevät ja asennettuja elementtejä on jo noin 550 kpl. Perustustöitä tehdään pois elementtiasennuksen alta ja pian päästään aloittamaan vesikattotyöt.

Vk 40

Elementtiasennukset ovat käynnistyneet ja julkisivun väribetonielementtejäkin on jo asennettu. Perustus- ja maanrakennustyöt etenevät rinnan elementtiasennuksen kanssa.

Vk 38 Elementtiasennus käynnistyy

Työmaalla on käynnissä ristikkopuominosturin kasaus. Elementtiasennus käynnistyy viikolla 38.

Vk 33 Valut käynnissä

Kesällä aloitettiin anturoiden laudoitus, raudoitus ja valut. Elementtisuunnittelu ja valmistus tehtaille etenee, ja pian päästään asentamaan ensimmäisiä elementtejä.

 

Vk 25 Paalutus käynnissä

Paalutustyöt ovat käynnistyneet, mutta juhannuksena ei työskennellä, joten meluhaittaa ei synny. Hyvää juhannusta kaikille.

Vk 24: Paalutus käynnistyy

Työmaalla maanrakennustyön jatkuvat. Perjantaina käynnistyvät paalutustyöt ja tämä työvaihe kestää noin kaksi viikkoa.

Vk 23: Työmaalla maatyöt käynnistyneet

Työmaa on lähtenyt käyntiin alueen aitaamisella sekä maanrakennustöillä. Liikennejärjestelyt ja työmaan aitaus vaikuttavat alueen kulkureitteihin. Pyydämme kaikkia noudattamaan paikalla olevia opasteita.Aloitustiedote vk 15/2021: Helsingin kielilukion rakentaminen Myllypuroon käynnistyy

SRV rakentaa Myllypuron metroaseman viereen entisen huoltoaseman tontille Helsingin kielilukion uudisrakennuksen, johon tulee tilat noin 900 lukio-opiskelijalle. Uudisrakennus korvaa kielilukion vanhat tilat Itäkeskuksessa. Samassa rakennuksessa lukion kanssa tulee toimimaan iltaisin aikuislukio. Lisäksi rakennus sisältää vapaa-ajan ja liikuntatiloja kaupunkilaisten käyttöön.

Neljäkerroksisen rakennuksen laajuus on noin 8500 bruttoneliömetriä. Helsingin uusi kielilukio valmistuu loppukesästä 2023, ja oppilaat pääsevät uusiin tiloihin syyslukukaudelle 2023. Hanke toteutetaan elinkaariurakkana, jossa SRV on vastuussa rakennettavan kiinteistön suunnittelusta, toteuttamisesta, ylläpidosta ja huollosta 20 vuoden ajan.

Rakennuttajana toimii Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala.

Aikataulu
Työt alkavat tontin raivaus- ja maanrakennustöillä viikon 15-16 aikana. Hanke valmistuu loppukesästä 2023.

Työskentelyajat työmaalla (meluavien töiden osalta)
arkisin klo 7.00-18.00

Vaikutukset ympäristöön
Pontitus- ja paalutustyöt tulevat aiheuttamaan melu- ja tärinähaittaa lähikiinteistöissä työskenteleville, asioiville sekä asuville. Pontitus- ja paalutustöiden vaikutuksia mitataan ja seurataan jatkuvin melu- ja tärinämittauksin. Lähikiinteistöt on kartoitettu ennen töiden aloittamista. Katselmukset ja mittaukset suorittaa Suomen Louhintakonsultit Oy.

Liikennejärjestelyt ja työmaan aitaus vaikuttavat alueen kulkureitteihin. Pyydämme kaikkia noudattamaan paikalla olevia opasteita.

Pyrimme tekemään kaikki työt niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle ja naapurustolle. Tiedotamme lähiympäristölle tärkeimmistä muutoksista ja poikkeamista.

(Punainen nuoli esittää maanrakennustöiden työmaaliikenteen kulkusuuntaa)